O nama

Nevladino udruženje “Infomont” osnovano je sredinom 2004. godine sa sjedištem u Budvi. To je volontersko neprofitno udruženje građana koje na potpuno besplatan način vrši prezentovanje kulture, umjetnosti, tradicije na internetu. Ova organizacija je po mnogo čemu specifična i drugačija od ostalih. Rad organizacije je baziran na saradnji i djelovanju putem interneta. To je omogućilo da članovi i saradnici naše NVO mogu doprinositi i učestvovati u različitim projektima sa bilo kojeg mjesta u svijetu. Samim tim, iako je područje rada ograničeno na Crnu Goru, naša organizacija veoma mnogo sarađuje i sa različitim organizacijama i institucijama van naše države. Takođe, iako većinu naših članova čine studenti i stariji entuzijasti iz Crne Gore, jedan dio saradnika i prijatelja Infomonta živi i radi u inostranstvu.

Polja djelovanja naše NVO su uglavnom: kultura i umjetnost, ekologija i održivi razvoj, evropske vrijednosti i promovisanje slobodnog društva, turizam, obrazovanje, dijaspora i slično. Takođe, jedan od ciljeva naše organizacije je pomaganje i predstavljanje u javnosti, institucija i organizacija od šireg društvenog značaja, na najmoćnijem mediju današnjice – internetu. Akcenat stavljamo na institucije i organizacije koje se bave djelatnostima kulture i umjetnosti, zaštite životne sredine, unaprjeđenja turističkog potencijala i ponude Crne Gore, problemima dijaspore, obrazovanja. U sekciji o našim projektima možete pogledati što smo uradili do sada, kao i programe na kojima trenutno radimo.

O kvalitetu naših projekata dovoljno govore brojke, jer naši web sajtovi imaju milionske posjete i doprinose širenju pozitivnih i progresivnih ideja i vrijednosti u Crnoj Gori!